Teafaolaj

A teafa illóolaja baktérium-, vírus- és gombaölő, fertőzésgátló és sebgyógyulást segítő hatású.

Használható
- kimondottan egészségügyi célokra: gombásodásra hajlamos láb ápolására lábfürdőként, szájpenészre, fogínygyulladásra, zsíros, korpás haj ápolásához, horzsolásra, pattanásra, szemölcsre, rovarcsípés okozta viszketésre
- kád, mosdókagyló és wc áttörlésére, valamint a a vizes helyiségekben megtelepedő baktériumok és penészgombák elpusztítására.
- légterek frissítésére, párologtatásra, aromafürdőhöz: antiszeptikus hatásának köszönhetően nemcsak elnyomja, de meg is szünteti a szagokat, ezért remek alternatívája a mesterséges illatosítóknak.
- felmosásra: egy vödör forró víz 2 evőkanál szódabikarbónával keverve oldja a zsírt, a hozzáadott 2-4 csepp teafaolaj pedig fertőtlenít és illatosít.
- mosásra: az ecetes, vagy citromsavas öblítőszerhez adagolt 2-5 csepp teafaolaj illatosítja és fertőtleníti a ruhákat. Mosható pelenkáknál ez óriási fegyvertény!
- mosogatásra: melegvízhez adott néhány csepp teafaolajjal fertőtleníthetjük a konyhai munkalapot, vágódeszkákat, de adagolhatjuk szódabikarbónás mosogatószerhez is.
- rovarriasztóként: a teafaolaj karakteres illóanyagait nem kedvelik a különféle rovarok, kártevők. Öntsünk 1-2 cseppet a hangyák útvonalára, vagy töröljük át az ajtó-, ablakkeretet és a hívatlan vendégek eltűnnek.
Nem kifejezetten olcsó, de sokáig elég!
És tökéletesen bio!